Blog voor TV63 over jubileum GTST


Na 11,5 jaar de rol van Rosa Gonzalez gespeeld te hebben in GTST viel voor mij het doek. Rosa overleed aan de gevolgen van de ingestorte tent toen Wiet wild aan het schieten sloeg op het huwelijk van Noud en Nina.

Na een aantal emotionele scenes in het ziekenhuis samen met Gigi Ravelli die mijn dochter Lorena speelde en haar toenmalige vriend Jack van Houten (Mark van Eeuwen) blies Rosa de laatste adem uit.

Het was een rare dag, het was alsof ik buiten mijn lichaam getreden was en van buitenaf meemaakte wat Rosa meemaakte. Na de laatste scene waren er champagne, bloemen en bedankjes met als klap op de vuurpijl avonds een afscheidsfeestje met toespraken en cadeau’s.

Daarna een paar maanden radiostilte omdat alles pas na de zomerstop werd uitgezonden. Dat betekende geheimhouding, want een plot als deze mocht uiteraard niet uitlekken.

In september 2011 werden deze scenes uitgezonden en daarna begon voor mij pas het echte losraken van de serie. Hoewel…. Helemaal los zal ik er nooit van komen. Nog dagelijks word ik aangesproken op deze rol. Gebleken is wel dat de mensen van Rosa hielden. En dat doet me dan weer ontzettend goed om te voelen en horen.

Een paar maanden geleden kreeg ik de uitnodiging voor het 25 jubileum. Ik wist natuurlijk dat het er aan zat te komen maar had geen idee of ik er ook voor uitgenodigd zou worden. Wel dus! En daar was ik heel blij mee.

Donderdag 1 oktober was de precieze datum dat GTST 25 jaar bestond en ik mocht bij het feest zijn dat ter ere hiervan werd gegeven. Mij is ondertussen gebleken dat de selectie hiervoor redelijk streng is geweest, en daardoor voelde het nog meer als een eer er bij te mogen zijn.

Samen met het hele gezin Sanders, vroegere en huidige cast, mocht ik plaatsnemen in een limousine. Voor de deur van club Panama, waar het feest werd gehouden werden we afgezet. Een leger fans en fotografen stonden ons op te wachten. Je gaat je vanzelf een ster voelen als iedereen je naam roept en vraagt of je die kant op wilt kijken voor een foto.

Verder was het vooral een feest van herkenning. Heel veel ex-collega’s passeerden die avond de revue en er werd wat afgekust en gekletst. GTST is nog steeds springlevend gezien het feit dat er dagelijks tussen de 1,8 en 2 miljoen kijkers zijn!

Er werd nog twee keer die avond live geschakeld naar RTL Late Night en bij de tweede schakeling stond wederom de hele familie Sanders voor het voetlicht. Eén van de vraaggesprekjes met Luke was met mij. Dat had ik echt totaal niet zien aankomen. Maar des te leuker.

Het was een fantastische avond, hartverwarmend. Eénmaal thuis heb ik eerst nog een tijdje opgezeten, hoewel het al best laat was. En zelfs toen ik éénmaal naar bed ging kon ik niet slapen. Teveel indrukken, heel veel herinneringen en een groot gevoel van heimwee naar de tijd dat ik er nog in zat buitelden door mijn hoofd.

Inmiddels is de rust in mijn hoofd weergekeerd maar een avond als deze zorgt er wel voor dat het GTST vuurtje in mij, dat redelijk was gedoofd, weer is opgelaaid.

Het was een mooie tijd, het was een mooie avond. Nu weer over tot de orde van de dag.