Bodyguard


Binnenkort gaat de musical The Bodyguard in premiere in het Beatrix Theater in Utrecht. Met in de hoofdrol Mark Van Eeuwen, een ex-collega van mij. Mark gaat het vast heel goed doen. Hij heeft in het verleden namelijk al een beetje geoefend door zich op te werpen als MIJN bodyguard. Hoe dat zit? Ik leg het uit.

Regelmatig waren er feestjes van GTST. Afscheidsfeestjes of wrapparty’s. Of begin van het seizoen. Of zoveelste aflevering. Dat werd altijd met elkaar gevierd. En bijna altijd ergens in Amsterdam. Waar ik dan met de auto heen moest, want openbaar vervoer vanuit Oosterhout is geen optie. Ik zag er altijd tegenop dan ’s avonds na het feest alleen over straat te moeten in deze stad om mijn auto weer op te zoeken. Zeker nadat iemand van de crew een keer was overvallen. Ik ging dan ook lang niet altijd, hoewel ik dat best jammer vond, maar hé ik ben ook maar een meid uit de polder..

Mark vroeg me een keer waarom ik niet naar het afscheidsfeest van een collega zou komen. En ik vertelde hem de reden. Vanaf nu, zei hij, hoef jij nooit meer om die reden af te zeggen. Voortaan loop ik met jou mee naar de auto. En dat heeft hij gedaan. Ook als de auto recht achter het restaurant stond en het maar 20 meter was. Ook als de auto ver weg stond zoals bij de Westergasfabriek. Hij leende de scooter van Caston Cohen Rodrigues, ik achterop, en bracht me zo weg. Liet fans onderweg nog even een foto van ons maken met zijn eigen telefoon. Jammer genoeg heb ik die foto niet. Maar de herinnering heb ik wel, die zit in mijn hart gegrift.

Bedankt Mark en veel succes met The Bodyguard.