Gefrustreerd


Ooit wel eens gefrustreerd geweest? Ik ben het nu. Stel je voor: je gaat op donderdagavond heel erg hard aan de gang met een personal trainer op de sportschool, op zaterdag en zondag loop je je in het zweet op de loopband, op dinsdag weer sportschool, op woensdag 9 holes lopen op de golfbaan en vervolgens op donderdag weer naar de sportschool. Ook pas je je eetgewoontes aan op advies van je personal trainer. Veel minder koolhydraten, meer eiwitten.

Je hebt te horen gekregen dat je BMI te hoog is alsmede je vetgehalte, je drinkt te weinig water en je beweegt te weinig.
Slik. In speeksel zitten volgens mij geen calorieën. Dus nogmaals: slik. Er zijn mensen zegt mijn trainer, die beweren zware botten te hebben. Dat is een fabeltje. Botten wegen sowieso maar ongeveer 7,5 kg.

Dat alles bij elkaar maakt me super gemotiveerd om mezelf de hele week zo geweldig in de hand te houden dat ik gewoonweg snak naar het moment waarop ik (thuis, want op de sportschool wegen ze niet iedere week) op de weegschaal kan gaan staan.
Na een week, op vrijdagmorgen, is het grote moment daar. Voorzichtig stap ik erop, alvast genietend van wat ik zo ga zien.

Ik kijk naar beneden en denk dat ik het niet goed zie, dus zet ik mijn bril op. En op dat moment ben ik dus GEFRUSTREERD geraakt. 7 ons eraf.
Ik stap er af, controleer de batterij, zet mijn bril weer af, stap er weer op. Het verandert niet.
Ik heb zin om een vreselijke grote vloek te laten, maar wat heeft het voor nut, niemand die het hoort.

Als in een film zie ik alle dingen die ik heb afgeslagen de afgelopen week voorbij komen. Heerlijke koekjes, nootjes, ijs, sausjes op het vlees. Kilo’s met heerlijkheden niet genomen. Staat niet tot verhouding met die 7 ons.
Vind ik dan he?

Aan de andere kant, als ik al die dingen wel genomen had, was ik waarschijnlijk minimaal een kilo aangekomen. Dus in principe scheelt het 1,7 kg. Als het zo bekijkt is het weer minder erg.
Dus ben ik gisteren toch maar weer gaan lopen en heb vandaag maar weer geen lekkers bij de koffie op.
En morgenochtend maar weer naar de sportschool.
Ik denk overigens dat ik WEL zware botten heb.
En ik hou trouwens ook makkelijk vocht vast.

Dus.