Slijmjurk


Ik werd gebeld door een overvriendelijke, onverstaanbare slijmjurk van 1 of andere uitgeverij.

“Met blublub van uitgeverij zusenzo. Een hele goede dag mevrouw, fijn dat ik u tref, komt het gelegen dat ik bel?” En zonder adem te halen: “Ik bel u met een hele leuke aanbieding. Ik mag u een gratis magazine aanbieden! Nou dat is toch leuk nietwaar?” ( je kunt me niet blijer maken).
“Bent u mevrouw die-en-die en woont u daar-en-daar?” (Eh….. Ja)
“Heel fijn mevrouw, en bent u boven de 18 want u klinkt heel jong….” ( gaat ’t om een pornoblad ofzo?)(slijmjurk)
“Nou mevrouw ik ga u blij maken met het magazine Samen verder”(ik ga uit mijn dak)
“Helemaal gratis!” (Je kunt me opvegen)
“Nu uw gegevens kloppen hoef ik alleen nog maar
Uw bankrekening te weten om € 0,75 af te schrijven voor de verzendkosten en dan ontvangt u dit fan-tas-tische blad he-le-maal gratis thuisbezorgd!”
Hij haalt adem en dat had ie niet moeten doen.
“En dat ga ik dus niet doen!! Jullie bellen mij met een aanbieding waar ik niet om heb gevraagd en dan moet ik mijn bankrekening nummer geven om portokosten te betalen? Joh ga lekker iemand anders “blij” maken!”

Hij is totaal van de leg, begint te stotteren en zoekt op zijn briefje naar een reactie maar vindt die niet. Stottert: ” Maar eh …..” Op mijn vastberadenheid heeft hij geen antwoord en biedt me dan aan het bandje te beluisteren waarop recht tot verzet en het bel-me-niet register wordt aangeboden.

“Ja hoe zit dat? Daar sta ik ingeschreven.”
” Dat weet ik niet mevrouw, daar ga ik niet over.”

Haha, nee hij gaat over de “gratis” magazines. Ik zoek het blad even op en volgens Google gaat het om een eenmalige uitgave, die reeds eind september/begin oktober is uitgekomen. Ze moeten zeker van hun ouwe meuk af.