Toilet


’s Morgens bij het ontbijt lees ik de krant. Zo ook vandaag. Natuurlijk staan daarin de onderwerpen waarover iedereen het heeft. Maar daarover wil ik het niet hebben, waarover dan wel?

Er staat een artikel in over de gemeente Utrecht die bordjes van toiletten heeft gehaald zodat transgenders niet meer hoeven te kiezen.

Ik snap niet dat dat zo bijzonder is. Of je nou man bent of vrouw of er nog tussenin, iedereen moet op gezette tijden naar het toilet. Wat maakt het dan uit wie er gebruik van maakt?

Men is bang voor spetters op de bril. HALLO! De damestoiletten zijn vaak te vies om te gebruiken door al die dames die boven de pot gaan hangen en de hele bril onder plassen.

Maak het verplicht in elk toilet zo’n kastje te hangen met vloeistof waarmee je de bril schoon kunt poetsen. Of doe van die draaibare toiletbrillen die automatisch draaien na elk toiletbezoek. Of investeer in een toiletjuffrouw, is nog gezellig ook. En goed voor de werkgelegenheid. Ik betaal graag 50 eurocent voor een schoon toilet hoor.

Ja mogen de mannen nu eindelijk ook in een hokje? Ik heb die urinoirs nooit begrepen. Of is het gezellig om met zijn allen op een rijtje je kleine boodschap te doen?

Ik kan het niet, maar ik zou het ook niet kunnen. Geef mij toch maar even mijn privacy. Dat gedacht en geschreven hebbende moet ik er aan toevoegen dat dit in de Telegraaf stond. Door velen niet gezien als een serieuze krant, maar ach ik lees hem graag. En kom op ook de columns van Rob Hoogland en Leon de Winter zijn toch de moeite waard?

Er staat ook regelmatig een hele pagina in die gevuld is door iemand die bij de krant werkt. Die beschrijft dan een dag uit zijn of haar leven bij de krant. Vandaag was dat Esther Wemmers, nieuwsregisseur ( ja ik dacht ook dat het redacteur moest zijn, maar dat staat er echt). De laatste zin is: “Dan weet ik dat ik een goeie krant heb gemaakt.”

En dat vind ik dan weer zo’n ongepaste opmerking. Met die pagina ga ik mijn reet afvegen.