Theater

Nadat ik 25 jaar deel heb uitgemaakt van toneelgroep ’t Rond besloot ik een aantal jaren geleden er uit te stappen.

De vaak zeer vroege tijdstippen waarop ik naar de studio moest voor GTST tezamen met mijn baan bij Trema begonnen me op te breken. Ik was vaak extreem moe en moest keuzes maken. Het ging me aan het hart, maar op dat moment was het de beste keuze om te stoppen met toneel.

Toen ik tijd later stopte met mijn “normale” baan, begon na verloop van tijd mijn theaterbloed toch weer te kriebelen. Juist op dat moment belde Ben de Lange, een regisseur met wie ik bij ’t Rond lange tijd had gewerkt. Hij ging De Kale Zangeres van Ionesco weer op de planken brengen. Of ik mee wilde doen. Dat was de start voor een hernieuwde liefde voor het toneel. Het was leuk om voor de tweede maal in dit stuk te spelen, en het voelde vertrouwd weer met Ben te werken.

Het was de bedoeling dat de gelegenheidsgroep Grand Cru (zoals we onszelf noemden) weer opgeheven zou worden. Dat liep anders omdat iedereen zo enthousiast was dat niemand wilde stoppen.

Zo is Grand Cru momenteel bezig aan zijn vijfde productie. Nacht moeder van de dag is een stuk van Lars Noren dat gaat over een gezin waarvan de vader alcoholist is. Een heftig gegeven dat invloed heeft op de levens van zijn vrouw en twee zoons.

Onder regie van Ben de Lange spelen Jos Huibers (vader Martin), Marvin Bek (zoon George), Roy de Wit (zoon David) en ik (vrouw Elin) in juni dit stuk in het Toltheater in Gorinchem.

Na een aantal jaren Grand Cru sloot ik me aan bij toneelgroep Link in Oosterhout. Sinds 2015 speel ik daar met veel plezier hetzelfde genre stukken als ik bij de vorige twee toneelverenigingen heb gedaan.